mandag 15. oktober 2007

Oppdatering!!

Dopapir og andre pineligheter... ;)

Ja, du synes kanskje dette er en rar og litt pinelig overskrift, men dette er nettopp et tema som opptar Margrethe og meg en del. Det fakta at vi faktisk har klart og bruke opp 3 ruller med dopapir på under en uke er ganske utrolig! J Ingen av oss har hatt en dårlig mage (da hadde jeg nemlig ikke tatt opp dette), men da lurer vi da på: er det egentlig oss, eller er det kanskje dopapiret?? Vi velger å tro at det er dopapiret…

Margrethe og jeg har nå blitt enige om å lage: ”Den Store Dopapirtesten!”
Ja, vi velger å legge litt penger i det og sjekker ut litt forskjellige sorter. Det er faktisk ikke bare bare å velge ut papiret…
Vi har satt opp rundt 10 forskjellige kategorier som papiret skal testes ut på, deriblant pris, kvalitet, avrivningsprosessen, farge, antall lag, konsistens, andre bruksområder etc.
For i løpet av den første uka her i Uganda har vi kommet borti litt av hvert, deriblandt et MEGET TYNT papir som går under navnet ”Eurosilk” som du må bruke ganske mye av for å få ”ønsket virkning”. Ellers har vi kommet borti en mer spenstig utgave som har en meget bra ”stretch kvalitet” i seg, men er på den andre siden en del stivere i kvaliteten. Denne gleder vi oss forresten til å teste ut på ”andre bruksområder” - kategorien.
:) (Vi er faktisk nesten overbevist på om at vi kan sy klesplagg ut av denne… Vi gleder oss! :-)

Så det er bare å fortsette å følge med, så kommer vi nok til en konklusjon etter hvert. :)
(PS. Jeg får bare beklage hvis jeg støter noen, på noen som helst måte med dette innlegget.
:) … det samme gjelder neste tema. :)


Den første natta vi overnatta hos vertskapsfamilien vår ble vi introdusert for flere ”regler” og lignende. Bla at vi må/burde være innenfor ”murene”/huset mellom 6-7tida på kvelden. (etter solnedgang altså, om ikke annet var avtalt), at rommet vårt skulle få være vårt, at vi spiser middag sammen og har en bønnestund sammen etter kveldsen og at når du har mensen må du bruke ”mensendoen”. Denne siste ”regelen” synes vi var forferdelig rar og unødvendig. For i et stort ”moderne” hus med 4 vannklosett må vi lissom ut av huset, bak i bakgården, inn i et lite skjul (som forresten er rett ved siden av ”drapshundens” hus), og inn på en mer ”tradisjonell” do (dvs et hull i bakken bak en halvrevnet, råtten tredør) for å kunne gjøre fra deg – dette ble litt for drøyt og litt for mye for de to jentene Margrethe og Inger Johanne som sto der forskrekka. Vi forsto dessverre ikke helt poenget, men det hadde sikkert en perfekt forklaring på det hele… Bare det av vi ikke ble fortalt om det. :)

Vi tviler STERKT på at vi kommer til å ta i bruk denne tradisjonelle doen, men ja ja, vi får se hva vertene våre sier til det… om de i det hele tatt finner ut av det… ;)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe, fine greier! Å velge riktig dopapir er i all hovedsak en svært viktig ting. (har fortsatt traumer etter sandpapiret de hadde på øytun)Ser fram til resultatet av testen deres! ;)

Anonym sa...

Lykketil med testen hehe:)

Skal ikke se bort i fra at dere blir head hunta av forbrukerrådet når dere kommer hjem;)


Støtter derre i å la den doen få være i fred!

Anonym sa...

Se der ja! De har jaggu mensdo i uganda også. Det fantes vel en på stippestua i fjor også...

heidi haugen sa...

Hei Inger Johanne. Så koselig å lese om deg på Bloggen din. Ser ut som du trives. Så moro at mamma og pappa kommer på besøk snart. Blir noe eget å se og oppleve det selv. Vi savnet deg i Mariannes 50 års dag, men det var bilde av deg på "skjermen" hele kvelden. Så du var absolutt med oss. Alt bra her. Travelt som vanlig. Håper du fortsatt trives. Skal hilse. Alt godt fra tante Heidi :-)