søndag 30. mars 2008

The west – Mbarara 15.-17.mars

Matookens hjemland - Mbarara



Da Margrethe og jeg fikk det store spørsmålet om å se vestkanten av Uganda med en god venn og kollega av oss, var vi ikke sene med å si nei.
Vi tok en buss i fire timer vestover til et distrikt og by kalt Mbarara. Med nydelig og annerledes natur i vinduskarmen i den tettpakka bussen koste vi oss veldig. Det var godt for de to nordmennene å endelig bli storslått av naturen igjen.






Uganda er nemlig ganske flatt, men her slo naturen skikkelig til med store åser, grønn vegetasjon, store innsjøer og ikke minst; matookens hjemland! (For dere som ikke vet det er matooke en type banan som kokes/dampes og spises som middagsmat. Den er grønn i farge og skal ikke spises som en vanlig gul banan. Selv om fargeblinde Jan Kristian også har prøvd dette. ;-)










I Mbarara møtte vi Miriams familie, dro til hennes ”village”, spiste masse ”Matooke” (en rett lagd av kokebananer), dro til Kabale (nesten ved grensa til Rwanda), padla på ”Lake Bunyonyi”, dro i kirken på palmesøndag der de veiva med palmeblader mens de ropte: ”Hosianna, hosianna!”, besteg et lite fjell og fant ut hvordan G-nuts vokser.












Høydepunkt i løpet av turen:

- nydelige natur

- padle på Ugandas dypeste innsjø i en uthula tømmerstokk med hull i

- palmeblad veiving i kirka på palmesøndag

- jeg har nesten begynt å like matooke :-)

Maggie & Joanna paa nye eventyr!!

4 kommentarer:

margrete sa...

titter stadig innom bloggen din, IngerJåd;) ser ut som du tar Uganda med storm! gleder meg til å få fulle referat til sommeren=) klem fra margrete

pam2rya sa...

Cool...oh I miss matooke. Did you learn some Runyankole??? Agandi.

Per Oddvin Stornes sa...

Likte bildene:) Fine! Reiser hjem nå snart? Ønsker dere en god tur!

Kay Amund sa...

Herlig å lese på bloggen din!
He funnet ut at der er masse ej ikkje fekk sett i Uganda;)

Ha en fin tur heim:)